Toys for big boys avagy mitől erősek a nagyhalak

Mint sokan tudjuk de többen nem hogy a modellezés egy nagyon szerteágazó, az átlagnál több helyenként sokkal több műszaki affinitást igénylő és az egész világot behálózó hobby.
Ma ez különösen érvényes hiszen a technikai forradalom lévén meglepő technikai és technológiai bravúrokról lehet információt szerezni úgy a nemzetközi szaksajtóban mint itt a neten.


Megszámlálhatatlan a cégek sora akik közvetlen vagy közvetett módon vesznek részt a modellek ill az azokhoz kapcsolódó technikai eszközök gyártásában, legyen az repülő, autó, hajó ill modellmotorok, rádiókészülékek, motorszabályzók, akkumlátortöltők stb
Persze ezt mindenki testközelben is megtapasztalhatja ha például részt vesz egy nagyobb, úgy BNV méretű nyugat-európai kiállításon. Ájánlhatjuk Dormund-ot, Stuttgart-ot, Sinsheim-met ahol bizony nagy lessz a kisértés és nehezen tudunk ellenállni néhány spot alatt csillógó kreációnak .(de saját linkjeink is hívogatnak egy elérhetőbb, de virtuális joggingra, ha úgyvesszük úszkálásra)

Van egy széles terület a makettezők birodalma ahol a félkész fröcssöntött kittek révén az eredmény egyszerűbb, gyorsabb és a sikerélmény különösen egy gyüjtemény látványa esetén garantáltabb. Persze nem elhanyagolható ha valaki az általa összerakott jármű paramétereit ill történelmi hátterét, az ezekhez kapcsolódó könyvekből és kiadványokból már megismerte!

A rádióval irányított RC modellezésen belül a repülőmodellezésnek van a legtöbb híve, lévén hogy ez az a terület ahol a történelem s a jelen a kreativitással összekötve egy placcon találkozhat, s a repülés élménye felülmúlhatatlan. Így a Gó-bé-tól kezdve a turbina meghajtású vadászrepülőig mindenki kitalálhatja hogy melyik az ő tudásának és persze bankkártyájának a legmegfelelőbb.

A négykerekűek tábora is nagyon színgazdag, gondoljunk csak arra hogy itt sincs olyan legyen az csak úri passzió vagy bármely versenykategória, amit az autók szerelmesei modellben meg nem valósítottak volna. Érdekes hogy több F1-es pilótának is ez volt, vagy Frenzen-nek is ez a hobbyja. ( igen – itt csak a pénzüket viszik a vásárra)

De hogy mégis maradjunk a „kaptafánál” a hajók világánál kössünk ki. Szeretnénk egy kis áttekintést nyújtani a már említett s minden területre kiterjedő sokrétűségről amihez az alábbi ábra nyújt segítséget. De hogy tovább szűkítsük a kört, pirossal jelöltük ki azokat a területeket amelyek minket nagyobb izgalomba hoznak és a Powerboats jelszóra hallgatnak.

De hogy mi is az az erő ami ezeket mégis csak egy körbe fogja össze? Azt talán ahhoz hasonlíthatnánk amikor egy Westernfilm után bizony mi is magabiztosabbnak érezzük magunkat vagy egy F1-es verseny után legalább harmincal többel száguldunk az úton.
Mint a hölgyek is nagyobb megnyugvással szépítkeznek a tükör előtt egy party-ra vagy színházba készülődve, ha tudják hogy ezután még a Claudia Schiffer által reklámozott óraékszert is viselhetik. Német nyelvterületen ezt úgy nevezik: Faszination vagyis életérzés

F1 és ECO versenykategóriák
Mono-Hydro versenykategóriák
FSR versenykategóriák
Hobbyhajók

Az F1 versenykategóriákról

Elsőként ismerjük meg az F1-V modelleket. Speciálisan erre a célra kifejlesztett hajótestekkel ill ezek megvadításához szükséges 3,5-7,5-15ccm-es izzógyertyás motorokkal adott a következő feladat: Vagyis egy 30X30 méteres egyenlő oldalú háromszög pálya, amely alapján még egy start-forduló-cél bója áll 10-méterrel a versenyzővel szemben. Ezt a vonalat kell kívülről kétszer, azaz váltott irányban megkerülni. A startidő egyénileg 5 perc, mialatt legalább egyszer a legrövidebb időt kell produkálni. Ez akkor sikerülhet ha a versenyző a legszűkebb és legkorrektebb pályát rajzolja, emellett jól beállított és gyors versenyhajóval rendelkezik. Ez a „qvalifying” de már a dobogóra logikusnak tűnik de ennek megvalósítása már sok technikai kihívást és jó versenyzői képességeket igényel. (ezek részletezésébe tekintettel az e fórumhoz illő terjedelem nagyságára nem térünk ki, de sejthető hogy a tengeralattjárót sem a Verne Gyula kapitánya találta ki) Azért annyit mégis hogy a hajók mérete 500-800mm, a motorok teljesítménye rezonátorral 2-6 LE között mozog és az elérhető sebesség 45-65km/h.

ECO

Európaszerte az egyik legnépszerűbb versenykategória melyben az előző háromszög pályán a Standard kategóriában 8 perces, az Expertben 6 perces előfutamok alapján a szintén 6 fős döntőkre kerül sor. A nem egészen 400mm-hosszú és 7db Baby méretű akkumlátorral ellátott hajók álló rajtal indulnak. A veszélyes tülekedés mellett először a felső bólya felé majd a „célegyenesben” balról jobbra tartó irányban 40-50km/h sebességgel.
Mondhatjuk hogy ezek tulajdonképpen az 1:10 méretű autómodell kategóriának felelnek meg, hiszen egy hasoló versenyélményt nyújtanak vagyis az előzésekkel és néha ütközésekkel tarkított virtuóz futamok megemelhetik a versenyzők, de még a nézők adrenalin szintjét is.
A motorok a kategóriától függően lehetnek a nagy szériában gyártott s elsősorban a modellautók számára kifejlesztett és üveghangon forgó úgynevezett Stock vagy az éppen aktuális kompjútertechnikával vezérelt kollektor nélküliek. Ez utóbbiak előnye hogy hatásfokuk konstans és magas mert nincs bennük olyan kopó alkatrész mint szénkefe, de ez egy nívósabb márkánál már az árban is megmutatkozik. (motor + szabályzó 300-500 EUR)
A speciális ötvözetből készült, különleges formájú és pengevékony propellerek emelkedésének beállításához, kidolgozásához, majd kiegyensúlyozásához (mint a hajók optimalizálásához) meghálált türelem párosul.
A hajóformák kialakításában, az utóbbi időben jelentős fejlődések figyelhetők meg, ami elsősorban az igen színvonalas németországi mezőnynek tudható be, és ezt az ottani szaksajtó ill az interneten is nyújtott friss információ is álátámasztja. (www.eco-idc.de)


Mono-Hydro versenykategóriákról

Ez modellkategória amerikából ered ahol az eredeti egytörzsű Off-Shore (Mono) és a Hydroplan hajóknak megfelelően egy oválpályán (75x15m) futnak a versenyek. Úgy a Mono kategóriánál mint a Hydro-nál három méretcsoport van meghatározva: az I-es 7 akkuval, a II-es 12 akkuval, a III-as 20 akkuval, és stílusosan azaz repülőrajtal vághat neki a 6 fős futamoknak. A mögöttük felcsapódó vízfüggönyön kívül is látványosak a hajók hiszen itt az is a szabályzathoz tartozik hogy makettszerű legyen, így a vizen ill. a depósátrakban is egy valóban az eredetihez hasonló cirkuszélményt nyújtanak.
A Mono hajótestek siklórésze a beépített lépcsők segítségével egy jóval nagyobb sebességet érhetnek el, de különösen a fordulóban egy mértéktartó manőverezésre ill taktikára van szükség. Egy jól beállított modellel valóban élmény a versenyzés és az optimális kanyarvétel az autóversenyzésnél is szokásos csúsztatásos technikával, úgymond a limiten történhet.

A beépíthető technika itt szabad de komolyabb eredmény inkább a kompjútervezérlésű motoroktól remélhető. Persze ebben az akkumlátoroknak is jelentős szerep jut, amiben a Sanyo és Panasonic cég újabb és újabb generációi ill ezek tuningolt változatai versengenek.

A modelltestek és azok alkatrészeinek ill a felhasznált anyagok tekintetében, mint nagyszilárdságú műgyanták, üveg, karbon, karbon-kevlárszövetek, szendvicsanyagok, ebben az esetben a vákum ill CNC, Leser technólógia is felhasználásra kerül. Lehetőség szerint a megrajzolt modell magformát 3D marással alakíthatjuk ki.
A modellek építéséhez szükséges találékonysághoz pedig talán egy példa: Alapvető probléma volt hogy egy ártatlan borulás után, a versenyző karbantartott kézzel nézhette végig a verseny további alakulását. Ennek a kellemetlenségnek a kivédését ill lehetőleg mindíg mozgalmas futamokat tett lehetővé az a „találmány” miszerint a hajó bal oldalában egy borda segítségével kamrát hozunk létre. Ezen a kamrán van hátul a hajótest tükrében egy teljes magasságú ablak kialakítva, ahol a felborulás után nagymennyiségű víz folyik be. (majd ki) Ez lehetővé teszi a kereszirányú súlypont jelentős megváltozását minek következtében a hajó ismét versenyképes pozicióba kerülhet, úgy hogy egy újbóli gázadás után magamögött hagyja a segítségére felhasznált vizet. (Rövid időn belül ez az ötlet az ECO-k nál is teret nyert)

A Hydro-hajókról a már megismertek hátterével most talán csak annyit hogy itt tulajdonképpen olyan vízipókszerű , hajócsavarmeghajtású repülő-gépekről van szó:-)

FSR versenykategóriákról

Szerelmet a versenyhajómodellezéssel legtöbbek számára mégis az FSR-V, H, és O kategóriák jelentik. A NAVIGA (alakult 1958-ban Bécsben) szervezésében a többi szekció mellett itt is megrendezik a kétévente sorrakerülő Európa és Világbajnokságokat. Kategóriánként ill országonként 3 fő számára lehetőséget adó kvalifikáció ellenére az összesen 30 kategóriában ( junior és senior külön) helyenként 5-7 db 12 fős előfutamokat bonyolítanak le.
Bár ezek finanszírozásához általában mindenki a saját erőforrásait mozgósítja, ennek ellenére felfogásában és teljesítményében ez közelít legjobban a profi versenysportokhoz.
A számottevő modellmotorgyártó cégek, élen az olaszokkal preztizskérdésként kezelhetik ha itt jelentős eredményeket tudnak felmutatni. A már korábban említett 3.5-7.5-15ccm es metanol-nitrometan üzemű motorok (áruk 250-400 EUR között) állandó fejlesztés alatt és a legszigorúbb minőségi követelményeknek megfelelő anyagokból állnak. (Egy Novarossinál tett látogatás alkalmával elárulták hogy attól a cégtől szerzik be az egyik anyagot amelyik a Ferrarinak is szállít.) Egy több mint 30.000-es fordulaton üzemelő 3.5-es motor szétszedett és egy zsebkendőn elhelyezett látványa valóban csak egy ékszerhez hasonlítható. Nem ritka hogy a gyűszűnyi méretű keménykrómozott persely 8 felömlőcsatornával s ezen kívül 3 részből álló kipufogó csatornával rendelkezik.

A hajók fedélzetén üzemelő funkciók ill csatornák száma beleértve a túraállítást, az éppen szükséges siklást lehetővé tevő mozgatható trimmlapokat, vagy akár az adón leolvasható fordulatszámot, 5-6. Ezek a rádióadók hasznos programokkal vannak ellátva, sőt az is lehetővé vált hogy a versenyző szóbeli parancsokat adhat a beállításokra vonatkozóan.
A hajótestek formája változatos képet mutat, némelyikük szárnyakat növeszt méretük 800-1200 mm között változik, de ez a 35 ccm -es benzinmotoros kategóriánál 1.5 m. Mint a kis ECO-k nál jellemző rájuk a fordulékonyság és akár teljes sebességgel kerülgetik a bólyákat és egymást. A 100x50m-es M alakú pályán teljesített két 20 perces nem kevésbé attraktív előfutamok után a 30 perces döntő már igazi csemegével kecsegtet. (A másik világszövetség az U.I.M. kiírásában szerepelnek 2 órás futamok is) Bár a modellek hangterjedelme 80 dB-re korlátozott a hangzavar magával ragadó. Még csendes időben is alaposan felkorbácsolódnak a hullámok de ha még a szél és talán még az örvény is besegít, versenyző és az ő segítője legyen a talpán akik egy ilyen 6 LE-s, és akár 80 km/h sebességel száguldó, gyakran a mentőcsónakot is kerülgető gépet, sértetlenül behoznak a célba! Nem ritka hogy egy izgalmas Derby-n csak orrhossznyiak a külömbségek.
Persze a számháborún kívül ez az egész arról is szól hogy van sok-sok családias társaság, akik maguk ill közös élményeik megvalósítása közben szívesen találkoznak egymással, legyen az akár már este az összesen 38 ország valamelyik kocsmája.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni hogy a magyar hajómodellezésnek is voltak gyakran nagyon jelentős eredményei, ennek lévén az is megállapítható hogy egy előkelő helyet foglalunk el a nemzetközi rangsorban.

Hobbyhajók

Most nézzünk tovább a nagyvilágban mivel foglalkoznak még az igényesebb és megszállott hajómodellezők. Azok akik időt és anyagi áldozatot nem sajnálva de inkább kedvtelésre építenek szebbnél szebb és gyakran túlmotorizált, ill minden korábbi sebességi határt és dimenziót áttörő masinákat. Ha az e témában is számtalan cég modellpalettáját vesszük figyelembe, hát van bőven miből csemegézni az érdeklődőnek.
A fő csapásvonalat elsősorban az amerikai feeling jelenti de vannak európai ízek is hiszen az U.I.M által szervezett F1 vagy Class1 Katamarán világbajnokság is népszerű témák a nyugateurópai vizeken. Tekintettel arra hogy a környezetvédelem fontos szempont és a tavak is gyakran a pihenő övezetekben jól megközelíthetőek ill kultúráltak, elsősorban az elektromos hajóknak van több terület így ezek népszerűbbek. De ha valaki már csak füstösen szereti még mindíg elég folyó található, ahol ez már nem ütközik legfeljebb valamelyik iratlan szabályba.
A további témák között böngészve a különböző tipusú és méretű amerikai Off-Shore-ok,repülőgépturbina meghajtású Hydroplan-ok, Dragster-ek, Krakerbox-ok, vagy a régi szép időket felidéző Oldteimer-ek adnak emocionális indíttatást az építésre.
Méret vagyis lépték szerint, ami a micro Mono (400 mm) és a 2 m-es Off-Shore között minden lehetséges ill ami belefér azaz unlimited power.

Ezek formai kidolgozottsága és dekorációja gyakran tökéletesen megfelel az eredeti példánynak de gyakoriak az egyedi elképzelések szerinti fantázia modellek ill festések is, ahol már egy Airbrush művész is szerepet játszhat.
Nálunk is ismert cégek pl. a Budweiser sponzorálásában fut a tengerentúlon a Hydroplan világbajnokság. Ezek a versenyek is nagy népünnepélyt jelentenek az adott tengerpartszakaszon. A party- sétányból rögtönzött depók forgatagában és a hangosbeszélő téjékoztatása mellett magától érthetődően itt is tömegesen fogy a fagylalt és a popkorn. A csaknem 10 m hosszú hajócsodák élő példák a rajongók számára, így ezek a 1:8 arányú másolatok 15 ccm-es motorral ellátva már egy karakteres modellcsaládot jelentenek. Érdekes hogy ezeket modelleket a nagy csapatok már saját evolúciójuk bemutatására reprezentálják.

Apropó evolúció. Ha már valaki idáig eljutott akkor erősségünk az őszinteség is, tehát ezzel a szintén nem kis energiát igénylő bütyköléssel néha pepecseléssel az ego halunkat is úsztatgathatjuk. De hogy ne csak az akváriumunkban hanem valamiféle pódiumon is bemutathassuk vagy akár összemérhessük, úgynevezett Powerboot találkozókat szerveznek. ( Heilbronn-ban pl egy hétvégén egy vidámpark és bolhapiac mellett) Ezek a két-három napos nemzetközi sör-kolbász rendezvények lehetőséget adnak egy szabadtéri kiállításra mellette vásárra, így egy megfelelően szervezett rendszer szerint mindenki előadhatja hogy ami szép, plussz jó és meglepően gyors is lehet.

A napokban jelent meg a német SchiffsModell lapban hogy amerikában egy új sebességi-csúcsot értek el (amit műholdon keresztül azaz GPS-el is mérnek) miszerint egy elektromos Hydro-val nem kevesebb mint 89,3 mph-t azaz 143,7 km/h-t regisztráltak! Hát igen, és ki tudja hogy ennek is hol lessz még a vége?
Van néhány elszánt igyekvő akik egyéb dimenziókat prezentálnak: Az MHZ cég nemrég egy 15ccm-es ízzógyertyás hengerekből álló soros motorkollekciót hozott a piacra, így 2x15ccm, 3x15ccm, és egy 6x15ccm-es erőműalkotást. Ez utóbbi a maga 90ccm-ével másodpercenként 1400 robbanással rendelkezik, 16 LE-t képvisel és mintegy 2500 EUR-t kell leszurkolni érte. (hamarosan napvilágot lát egy 8 hengeres változat is...)

De lehet az akár benzines motorcsoda vagy ezek beépítéséhez kialakított különleges áttétel, motortartó, kipufogórendszer vagy éppen mozgatható propeller-tengelyház és trimmlap, (mint más "crazy" területeken) itt sem sajnálják a krómot és a metálfestéket. Így néha az indiánpilótának is hosszú a haja (...) aki mondhatná: Wow! Füst a víz felett! Mert ennek is csak illata lehet akárcsak a pipadohánynak”
Magyarország ehhez képest szerény lehetőségekkel rendelkezik de figyelembe véve az autószalonok kínálatát és ha valakit komolyan érdekel szeretnénk ajánlani, hogy Budapesten a Kálvin téren van egy újságbolt ahol több nyugat-európai és amerikai modellező lap is megvásárolható (pl: Boat Modeller) és ezekben egyebek mellett tömegével talál ösvényeket a világhálóra is.

Talán beszerzési nehézségei lennének, nálunk bármilyen technika elérésében segítségre talál és ha később más elképzelése lenne vagy netán nagyobbra vágyik, majd azt ezen a fórumon megjelenő börzén felkínálhatja.

Érdeklődő gyerekek, leendő pilóták! Ez volt játékország néhány polcának tömörített áttekintése, de ha valakinek kedve lenne ezt a virtuális világot egy csillogó vízfelület és persze a maga valódi kockázata mellett (viszont életveszély nélkül) folytatni így további kérdése lenne legyen az akár repülő vagy autó témájú, miután aludt rá egyet felteheti...


Baráti üdvözlettel Tóth József

Print


Toys'Port · 2131 Göd Rákóczi út 83. · Tel/Fax: 27 330 938 · info@toys-port.hu